Župan sprejel delegacijo občine Čajetina iz Srbije

14. 06. 2023
Župan sprejel delegacijo občine Čajetina iz Srbije

Župan  Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je sprejel delegacijo občine Čajetina iz Srbije, mesta Zlatibor, v katerem se že več let odvija Festival športnega filma Srbije. Delegacijo sestavljajo predsednik občine, Milan Stamatović  pomočnica predsednika občine, Marija Jeremič, predsednik Skupščine občine, Arsen Đurić in direktorica Mednarodnega festivala športnega filma na Zlatiboru, Olivera Nikitović. Gosti iz Srbije so prispeli na 2. Festival športnega filma v Rogaško Slatino.

V uvodu jim je župan predstavil glavne aktivnosti občine v mesecu športa, dosežke na razvoju turizma in izzive, ki čakajo občino v prihodnje. V smislu trajnostnega razvoja je povedal, da povečane aktivnosti usmerjajo v izgradnjo daljinskih kolesarskih povezav, v izgradnjo športne infrastrukture in izgradnjo stanovanj za vse generacije.

Predsednik skupščine občine Čajetina pa je predstavil razvojne priložnosti Zlatibora, ki ob že zgrajeni nastanitveni infrastrukturi, športnih površinah, čedalje bolj bazira na kongresnem turizmu, s čemer želijo zapolniti sezono tega mesta skozi vse leto.

Izmenjava izkušenj je lahko dobra osnova za nadaljnje sodelovanje predvsem na področju turizma, športa in ekologije.