Cilj 1. etape 29. Dirke Po Sloveniji v Rogaški Slatini

15. 06. 2023
Cilj 1. etape 29. Dirke Po Sloveniji v Rogaški Slatini

V sredo se je v Celju začela 29. Dirka po Sloveniji, na kateri tekmuje 138 kolesarjev iz 27 držav. Uvodna etapa je bila dolga 188,6 km in je potekala od Celja, skozi Vojnik, Polzelo, Braslovče, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Velenje, Dobrno, Zreče, Slovenske Konjice, Žičko Kartuzijo, Šentjur, Ponikvo, Šmarje pri Jelšah in Rogaško Slatino, kjer je bila ciljna črta. V Rogaški Slatini je bil cilj Dirke Po Sloveniji petič zapored, pred tem je bil tu štirikrat start ene od etap.

Prvo etapo je v sprintu dobil Nizozemec Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla), ki se je tako veselil etapne zmage na uvodu dirke po Sloveniji. Dylan Groenewegen je po letih 2018 in 2022 že tretjič slavil v Rogaški Slatini. Nagrado ob zmagi mu je predal župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, Nizozemec pa je ob tem oblekel zeleno majico vodilnega na Dirki Po Sloveniji.

Tudi letos so dirko po naših krajih spremljali in podpirali kolesarje številni gledalci, ki so povsem zapolnili prostor ob cilju in še enkrat več pripravili pravo navijaško vzdušje.