Prireditev ob prazniku občine Rogaška Slatina 2023

24. 07. 2023
Prireditev ob prazniku občine Rogaška Slatina 2023

Občina Rogaška Slatina je na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku, ki je bila minuli petek v Kulturnem centru Rogaška Slatina, podelila občinska priznanja, plakete in naziv častni občan. Priznanje so prejeli Sekcija ljudskih pevcev Planinskega društva Vrelec Planinski prijatelji, Veronika Ferčec in Rafael Zupanc, plaketo Aleksander S. Jurkovič – Nani Poljanec in Nogometni klub Rogaška, naziv častnega občana pa Ivan Cajzek.

Sekcijo ljudskih pevcev Planinskega društva Vrelec Planinski prijatelji je leta 2012 ustanovilo sedem planincev. Pet let kasneje so preko območnega in regijskega srečanja ljudskih pevcev in godcev dosegli državno raven na področju ljudskega petja in s tem zlato priznanje. S svojimi aktivnostmi pomembno prispevajo k ohranjanju ljudskega izročila.

Veronika Ferčec je že petintrideset let aktivna v svetu Krajevne skupnosti Sveti Florijan. Med drugim je sodelovala pri obnovi tamkajšnje cerkve, izstopala pri organizaciji prireditev ob materinskem dnevu in poskrbela za številne pogostitve ob krajevnem prazniku. Eden večjih projektov, pri katerem je imela pomembno vlogo, je preimenovanje kraja v Sveti Florijan in Strmec pri Svetem Florijanu.

Rafael Zupanc je producent in skladatelj, ki avtorsko glasbo ustvarja že več kot 30 let. V času svojega delovanja je izdal dvajset plošč, posnel nekaj deset videospotov in dosegel prepoznavnost na slovenski glasbeni sceni. Zupanc se ob glasbi ukvarja še z nogometom, slikarstvom in karatejem.

Aleksander S. Jurkovič – Nani Poljanec že petintrideset let deluje na kulturnem področju. V tem času je izvedel več sto projektov na področju ljubiteljske kulture. Povezuje se z najrazličnejšimi uglednimi ustanovami in posamezniki, zaradi česar je glas o njegovem ustvarjanju velikokrat segel po vsej Sloveniji in tudi čez mejo – na območje nekdanje Jugoslavije in sosednjih držav.

Nogometni klub Rogaška je bil ustanovljen leta 1999, ko je z delovanjem prenehal NK Steklar. Na začetku je bilo delovanje kluba namenjeno predvsem delu z mladimi, nato pa so ustanovili še člansko ekipo. Po letu 2010 je klub zašel v finančne in organizacijske težave, ki pa jih je novo vodstvo uspešno rešilo. Članska ekipa se je leta 2017 prebila v tretjo državno ligo, letos pa so prišli vse do prve lige.

Ivan Cajzek je uspešen podjetnik, ki je s svojo podjetniško potjo začel leta 1990. Danes skupino družb GIC Gradnje Rogaška sestavlja trinajst uspešnih podjetij in 160 zaposlenih. Ivan Cajzek aktivno sodeluje v Gospodarski zbornici Slovenije, v Zbornici gradbeništva in industrije gradbenega materiala, v Regionalni gospodarski zbornici Celje, v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, v Klubu slovenskih podjetnikov in v SLO-CRO poslovnem klubu Slovenije in Hrvaške, kjer se vseskozi zavzema za promocijo in večjo prepoznavnost panoge ter za sistemske izboljšave na področju gradbeništva. Je tudi član Rotary kluba Maribor ter pobudnik, ustanovni član in prvi predsednik Rotary kluba Rogaška, ki skrbi za organiziranje in izvajanje humanitarnih, dobrodelnih in solidarnostnih projektov.