Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina

20. 09. 2023
Sprejem najboljših dijakov Šolskega centra Rogaška Slatina

Župan Občine Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič je ta ponedeljek sprejel najboljše dijake Šolskega centra Rogaška Slatina skupaj z ravnateljico mag. Dubravko Berc Prah. Če v športnem žargonu predstavljajo udeleženci junijskega sprejema pri županu reprezentante slatinskih osnovnih šol, so udeleženci tokratnega sprejema reprezentanti Šolskega centra Rogaška Slatina. Šolski center je najpomembnejša inštitucija srednješolskega izobraževanja v občini. Poleg njega srednješolske programe v občini izvajata tudi Ljudska univerza Rogaška Slatina in Izobraževalni center Prah.

Župan je izrazil veselje, da so se odzvali povabilu in jim lahko osebno izkaže pozornost, ki so si jo prislužili s svojim delom. Srednješolska leta pomenijo poseben izziv, saj so v novem okolju izpostavljeni številnim neznanim situacijam. V takšnih primerih se še toliko bolj pokaže posameznikov značaj; ob obilici dela se je namreč treba znati samoorganizirati, prenašati poraze, ponuditi pomoč drugim, biti prijazen … Dokaz, da so se v novem okolju, ki so mu bili izpostavljeni pred štirimi leti, odlično znašli, je dosežen uspeh, ki je hkrati tudi izjemna popotnica za nadaljnjo pot. Poseben pomen pa predstavljajo aktivnosti, ki presegajo šolski okvir in so pogosto pomemben prispevek širši skupnosti. Teh je kar nekaj in dijaki Šolskega centra že vrsto let sooblikujejo utrip našega kraja.

Vendar pa brez ustreznega kadra in vodstva šole ne bi bilo vseh teh rezultatov, zato posebna zahvala še njim. Ves čas se v povezavi z različnimi deležniki, tudi lokalno skupnostjo, trudijo ustvarjati prijazno okolje, kjer se mladi dobro počutijo in se imajo številne priložnosti za rast in razvoj. Prepričani smo, da jim to dobro uspeva. Eden od pokazateljev je rekordni vpis v programe Šolskega centra Rogaška Slatina v šolskem letu 2023/2024.

Na koncu je župan dijakinjam in dijaku zaželel uspešen študij v prihodnje ter jim izročil praktična spominska darila.

Sprejema so se udeležili Eva Belcer, Nina Klemenčič, Tonja Kojterer in Matic Tacer iz programa gimnazija ter Maruša Maček, Betina Vrbanjščak in Nataša Tara Hrenko iz programa tehnik optik. Opravičila se je Mirta Zebec iz programa steklar.