Dan gasilcev, policije in reševalcev

29. 09. 2023
Dan gasilcev, policije in reševalcev

V nedeljo, 8.10.2023 bo v Rogaški Slatini že 11. leto zapored organizirana prireditev ''Dan gasilcev, policije in reševalcev'', ki združuje vse enote, ki delujejo v sistemu zaščite in reševanja na območju naše občine.

 

Nosilec projekta je PGD Steklarna Rogaška, kot osrednja gasilska enota v občini. Mozaik izjemno uspešne prireditve pa sestavljajo enakovredno tudi ostala gasilska društva PGD Rogaška, PGD Sv. Florjan in PGD Kostrivnica, reševalna postaja Šmarje in policijska postaja Rogaška Slatina.

 

Prireditev dopolnjujejo tudi knjižničarke z ustvarjalnimi delavnicami, člani plesnega kluba Kuš NiMe, orkester Simona Plemenitaša, na voljo bo poslikava obraza za otroke, predstavijo se lokalni ponudniki na stojnicah, na voljo bo tudi kostanj in mošt. Dogodku se z razstavo risb priključujejo otroci 1. osnovne šole in vrtca Rogaška.

 

Dogodek bo letos imel tudi dobrodelno noto, saj bo na stojnici 11-letna deklica Naja s prodajo svojih zapestnic, zbirala prispevke za družino iz Prevalj, ki je v poplavah ostala brez doma.

 

Ob 16.00 uri bo tudi osrednja gasilska vaja, s prikazom reševanja ob prometni nesreči. Pred tem pa se bodo zvrstili zanimivi prikazi vseh sodelujočih (nudenje prve pomoči, gašenje z gasilnikom, uporaba izolirnega dihalnega aparata, gasilski poligon, policijska konjenica, posebna policijska enota s specialnim oklepnikom)...

 

Vabim vas, da si vzamete čas v nedeljo, 8.10.2023 med 13. in 17.00 uro za obisk prireditve in nanjo povabite tudi druge.

Dan gasilcev, policije in reševalcev, 8.10.2023