Podpis pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije za Kopališče Rogaška Slatina

11. 10. 2023
Podpis pogodbe za izdelavo projektne dokumentacije za Kopališče Rogaška Slatina

 

Občina Rogaška Slatina je v mesecu aprilu objavila javni natečaj za izbiro idejne rešitve novega kopališča v Rogaški Slatini. Razpisni pogoji so med drugim predvideli, da se zmagovalnemu ponudniku odda tudi javno naročilo izdelave projektne dokumentacije. Na javno povabilo sta se odzvala dva ponudnika, in sicer NAVOR projektiranje, storitve in raziskave d.o.o. ter RAVNIKAR POTOKAR arhitekturni biro d.o.o. Skladno z odločitvijo strokovne žirije je boljšo rešitev ponudilo podjetje NAVOR d.o.o., avtorja idejne rešitve Denisa Rovana.

 

Pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije sta podpisala direktorica podjetja NAVOR ga. Nataša Rovan Gračner in župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič.

 

Kot je znano, je lokacija novega kopališča predvidena na obstoječih prostih površinah zahodno od Športnega centra Rogaška Slatina. Nov objekt bo velika dopolnitev ostali ponudbi športnih oz. rekreativnih vsebin na območju, ki ima zaradi dobre dostopnosti za pešce in kolesarje, ohranjenega naravnega okolja, navezave preko državne kolesarske poti do Bobrovega centra v Nimnem in pestrih športnih dejavnosti velik potencial za nadaljnji razvoj.

 

Projekt predvideva izgradnjo treh bazenov, ki so umeščeni v središče parcele, kjer je tudi najboljša osončenost. Okrog bazenov je predviden obod oziroma obroč, krožni kolobar, na katerega površino se namestijo vsi podporni - spremljevalni prostori kopališča. Na tako opredeljeni površini je umeščena kopališka stavba, nepozidani del pa zariše plaža, ki ločuje bazensko ploščad od zelenih površin. Bazen za plavalce bo velikosti 20 x 25 metrov, bazen za neplavalce 8 x 8 metrov, okrogel čofotalnik za najmlajše pa bo površine 55 m2. V okviru izgradnje pritlične bazenske stavbe z enokapno streho je predvidena ureditev prostorov za zaposlene, garderobno–sanitarni prostori za obiskovalce in tehnični prostori, pretežno locirani v kleti. Medsebojna povezava sklopov je predvidena pod nadkritimi zunanjimi prostori–senčnicami, ki so v funkciji bodisi nadstreška pred vhodom, pokritega hodnika ali tribun za počitek in oddih.

 

Strokovna žirija za izbiro najboljše idejne rešitve, ki jo je vodil priznani arhitekt mag. Peter Gabrijelčič, je v obrazložitvi zapisala, da gre pri zmagovalni idejni rešitvi za »amfietralno, organsko zasnovo, ki objema ali zaokrožuje raznolik bazenski program, nudi obiskovalcu intimo, hkrati pa v prostoru deluje kot nekaj prijetno presenetljivega.«

 

Vrednost pogodbe za pripravo celotne projektne dokumentacije znaša 149.000 eurov, kar ne vključuje davka na dodano vrednost, ki bo glede na zastavljeno upravljanje v fazi obratovanja predvidoma povračljiv.