Delavnica ob Tednu krožnega gospodarstva

23. 10. 2023
Delavnica ob Tednu krožnega gospodarstva

Krožno gospodarstvo je način organizacije proizvodnje in potrošnje, ki temelji na delitvi, ponovni uporabi, popravilu, prenovi in recikliranju obstoječih materialov in izdelkov, kakor dolgo je to mogoče.

 

S tem se življenjska doba izdelkov podaljšuje, zmanjšuje pa količina odpadkov. Ko izdelek pride do konca svoje življenjske poti, se materiale, iz katerega je izdelan, v največji možni meri obdrži v gospodarstvu. Tako se jih lahko s pridom vedno znova ponovno uporabi, kar še dodatno ustvarja vrednost.

 

To je obrat od tradicionalnega linearnega gospodarskega modela, ki temelji na vzorcu vzemi - naredi - porabi - odvrzi. Ta model se zanaša na velike količine poceni in dostopnih surovin in energije.

 

V tednu krožnega gospodarstva (23. - 27. oktober 2023) bomo v Centru ponovne uporabe, v Tuncovcu v torek, 24.10.2023 med 10. in 12. uro v okviru projekta Circular WEEEP predstavili  načine odlaganja in ponovne uporabe odpadne električne in elektronske opreme. Vljudno vabljeni.
 
Circular WEEEP je projekt Interreg Central Europe (Oblikovanje in testiranje politik za zmanjšanje, popravilo, predelavo in ponovno uporabo odpadkov iz električne, elektronske opreme (OEEO) in plastike v srednji Evropi).
 

Vabljeni v Center ponovne uporabe v Tuncovcu, v torek, 24.10.2023 med 10. in 12. uro.