Znak Mladim prostovoljcem_kam prijazna organizacija

27. 10. 2023
Znak Mladim prostovoljcem_kam prijazna organizacija

Mladinski svet Občine Rogaška Slatina (MSORS) je nedavno prejel znak Mladim prostovoljcem_kam prijazna organizacija, ki ga podeljuje Slovenska mreža prostovoljskih organizacij.

MSORS deluje kot krovna organizacija mladinskih društev, klubov, skupin, ki delujejo v interesu mladih in/ali z mladimi. Je mladinska platforma z združevalno in povezovalno funkcijo, ki mladim nudi prostore, jih informira z njihovimi možnostmi, spodbuja njihovo aktivno sodelovanje, izvaja projekte za mlade in z mladimi ter nudi pomoč pri izvajanju želenih projektov.

Znak Mladim prostovoljcem_kam prijazna organizacija je MSORS prejel, saj podpira prostovoljsko delo, prostovoljcem, mlajšim od 18 let, nudi podporo v skladu z Zakonom o prostovoljstvu ter spoštuje načelo varstva otrok in mladoletnih oseb. Organizacija prostovoljcem nudi mentorstvo in uresničevanje drugih načel, zapisanih v omenjenem zakonu. Znak je ob imenu naše organizacije dodan tudi na portalu https://www.prostovoljstvo.org/iskalnik-organizacij?entity=11871.