V Rogaški Slatini finalni del Festivala slovenskega šansona 2023

30. 10. 2023
V Rogaški Slatini finalni del Festivala slovenskega šansona 2023

Rogaška Slatina je gostila še enega izmed pomembnih festivalov. V organizaciji Prvega programa Radia Slovenija je po desetih letih v Rogaški Slatini znova potekal Festival slovenskega šansona. V polni dvorani Kulturnega centra se je v neposrednem prenosu na Prvem programu Radia in Televizije Slovenije predstavilo deset finalistov, ki so si nastop zagotovili v dveh predizborih.

Veliko nagrado slovenski šanson 2023 za najboljši šanson v celoti je prejel Tomaž Hostnik za skladbo Dekle iz zlatih sanj. Podeljeni sta bili tudi nagradi za najboljše besedilo in najboljšo glasbo.

Nagrado za obetavnega avtorja oziroma izvajalca je za skladbo Jera dobila zasedba Zajtrk, katerega članica je domačinka Laura Krajnc iz Kamne Gorce.

Na festivalu so podelili še Ježkovi nagradi. Za leto 2023 jo je prejel Tomaž Domicelj, za življenjsko delo pa posthumno Sašo Hribar. Dogodek je obeležil tudi 95 let Radia Slovenija in 65 let Televizije Slovenija.

Tomaž Hostnik, prejemnik velike nagrade slovenski šanson 2023 za najboljši šanson v celoti za skladbo Dekle iz zlatih sanj