Začenja se gradnja optičnega omrežja RUNE

18. 03. 2024
Začenja se gradnja optičnega omrežja RUNE

 

Z začetkom pomladi se v Občini Rogaška Slatina začenja gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE, ki bo omogočila dostop do hitrejše, zanesljivejše in kvalitetnejše povezave z internetom.

 

Projekt RUNE, ki ga financira zasebni sklad CEBF – Connecting Europe Broadband Found, je načrtovan s ciljem zagotavljati optično infrastrukturo prebivalcem podeželskih območjih. S tem pa omogočiti dostop do internetne povezave z visoko hitrostjo, ki vam obenem prinaša številne prednosti - od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivosti na zunanje vplive, hitrega prenos podatkov, do več povezanih naprav do igranja iger brez motenj.

 

Na območju Občine Rogaška Slatina bo gradnja omrežja stekla enkrat do konca meseca marca, prvi uporabniki pa bodo v čarih svetlobne hitrosti lahko uživali že pred koncem pomladi. Dela bodo sicer stekla iz smeri Stoperc v smeri Svetega Florijana. Pred njihovim pričetkom pa bo izvajalec gradbenih del vaščanom posameznih naselij predstavil traso projekta ter načrt izgradnje.

 

Sočasno z začetkom izgradnje omrežja boste lahko preverili možnost priklopa in naročila optike na spletni strani www.ruralnetwork.eu Cena za izgradnjo priključka od 1.4.2024 dalje znaša 250,00 eur z DDV za fizične in 278,54 eur z DDV za pravne osebe. Znesek lahko krije tudi izbrani ponudnik storitev, podrobnosti pa morate preveriti pri njih.

 

V sklopu projekta RUNE deluje tudi Center za pomoč uporabnikom, kamor se lahko občani obrnejo po pomoč. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 uro na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu

 

 

SPLETNA STRAN: https://www.ruralnetwork.eu/sl/

NOVICE: https://www.ruralnetwork.eu/sl/category/novice/