Partnerji projekta Circular WEEEP v Rogaški Slatini

08. 04. 2024
 Partnerji projekta Circular WEEEP v Rogaški Slatini

 

Občina Rogaška Slatina od 1. aprila 2023 sodeluje v projektu Interreg Central Europe Circular WEEEP, v katerem se oblikujejo in testirajo politike za zmanjšanje, popravilo, predelavo in ponovno uporabo odpadkov iz električne, elektronske opreme in plastike v srednji Evropi.

 

V sklopu projekta bo 10. in 11. aprila 2024 Rogaško Slatino obiskali 35 predstavnikov partnerjev iz Poljske, Češke, Slovaške, Avstrije, Italije, Hrvaške in Španije.

 

Pregledalo se bo do sedaj opravljeno delo, ki je obsegalo pregled področne zakonodaje na temo prenove in ponovne uporabe odpadkov iz električne in elektronske opreme ter statistika zbiranja tovrstnih odpadkov po posameznih državah partnericah. Izvedle so se številke delavnice na temo učenja popravila pokvarjenih elektronskih in električnih odpadkov z namenom zmanjšanja odpadkov.

 

Na sestanku v živo se bo zastavilo tudi nove cilje v projektu - eden izmed njih bo tudi tekmovanje med osnovnimi šolami Rogaške Slatine, Slovenskih Konjic in mesta Lublin na Poljskem v zbiranju odpadne električne in elektronske opreme v prihajajočem šolskem letu. Namen tekmovanja je ozaveščanje mlajše generacije o potrošništvu, ponovni uporabi, popravilu in recikliranju. S krožno generacijo ustvarjamo trajnostno prihodnost.