Zahvala župana, mag. Branka Kidriča, sodelujočim v čistilni akciji

09. 04. 2024
Zahvala župana, mag. Branka Kidriča, sodelujočim v čistilni akciji

V soboto, 6. aprila, je na območju občine Rogaška Slatina potekala spomladanska čistilna akcija. Namen akcije je bil polega samega zbiranje odpadkov iz narave, tudi skrb za ozaveščanje glede pomena trajnostne naravnanosti. Občina Rogaška Slatina je namreč prejemnica številnih domačih in mednarodnih priznanj. Ponosni smo na vsa prejeta priznanja, še posebej pa na zlati znak Slovenia Green Destination ter uvrstitev Rogaške Slatine med 100 najboljših destinacij na svetu na področju odgovornega turizma. Vse to pred nas postavlja zavezo, da smo skrbni in odgovorni do našega okolja.

V 17 organiziranih skupinah je sodelovalo preko 280 občanov, ki so pobirali odpadke ob cestah, pločnikih, kolesarskih poteh, vodotokih, železniški progi, sprehajalnih poteh, idr. V preteklem tednu so čistilno akcijo izvedli tudi v vseh treh osnovnih šolah in Šolskem centru Rogaška Slatina.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sodelujočim, ki ste se povabilu odzvali in dokazali, da vam urejena in čista Rogaška Slatina veliko pomeni. Prav tako pa so vam pomembni trajnostno sodelovanje, povezovanje in rezultati skupnega družbeno odgovornega dela.