Mesec športa 2024

25. 04. 2024
Mesec športa 2024

V Rogaški Slatini tudi letos pripravljamo Mesec športa, ki bo potekal med 18. majem in 22. junijem. Zaznamovalo ga bo pet večjih dogodkov: Bobrovo bicikliranje, Afroditin tek s Štajerskim valom, cilj 2. etape 30. Kolesarske dirke Po Sloveniji, Festival športnega filma in 1. evropsko in svetovno prvenstvo v Cornholu, dodatno pa konec meseca julija še teniški turnir ITF WTT.

Mesec športa bo 18. maja otvoril dogodek Bobrovo bicikliranje. Lidija Jančič z JZ za turizem in kulturo Rogaška Slatina je poudarila, da je bila v lanskem letu prireditev nadgrajena s kolesarskim vzponom na BOČ, namenjenim vsem željnim adrenalinskega doživetja. Glede na pozitivna mnenja bo udeležba na letošnjem vzponu velika.

1. junija v Rogaško Slatino prihaja 7. Afroditin tek, ki ga Kozmetika Afrodita kot glavni pokrovitelj organizira skupaj s Štajerskim valom. Doroteja Mijošek iz Kozmetike Afrodita je povedala, da jih veseli, da imajo do danes že več kot 900 prijavljenih. Dogodek pa bodo poleg teka na 1 km, 5 km in 10 km, s pohodom na Janino in vozičkanjem najmlajših za vso družino dopolnili še s športnimi igrami svojih zaposlenih in poslovnih partnerjev. Tako bo prireditev imela mednarodni status.

13. junija bo v Rogaški Slatini cilj 2. etape 30. Kolesarske dirke po Sloveniji. Kot je poudaril župan mag. Branko Kidrič, bo Rogaška Slatina dirko gostila že desetič, in sicer štirikrat start, šestič pa bo tukaj potekal cilj. Sodelovanje na takšnem športnem dogodku predstavlja velik prispevek k promociji naše destinacije in samega športa tako doma kot po svetu.

Od srede 19. junija do sobote 22. junija bo potekal 3. Mednarodni festival športnega filma. Na festival se je v predizboru prijavilo 620 filmov. Strokovna žirija jih je izbrala 70, ki bodo predvajani v štirih dneh. Najboljši filmi festivala bodo prejeli nagrado »grand PRIX« in tudi pravico zastopati Slovenijo na zaključnem filmskem festivalu FICTS v Milanu, mestu ustanovitelja festivala.

Od 20. do 22. junija bo v Rogaški Slatini potekalo 1. Evropsko in svetovno prvenstvo v CORNHOL-u. Gre za nov, hitro razvijajoč se šport, ki je v Sloveniji še dokaj neznan. Tekmovali bodo tako posamezniki kot dvojice. Iz vsake države se na tekmovanje lahko uvrstijo 4 predstavniki. Tekmovanje bo potekalo na način izločanja: najprej kvalifikacije, nato četrtfinale, polfinale in finale.  Po trenutno znanih informacijah se bo tekmovanja udeležilo od 320 do 350 tekmovalcev iz vsega sveta.

Nekoliko izven časovnega okvirja meseca športa pa bo v juliju v Rogaški Slatini potekal še mednarodni teniški turnir ITF WTT za mlajše članice, in sicer od 29. julija do 4. avgusta.

Poleg naštetih športnih dogodkov bomo maja v Rogaški Slatini gostili Slovensko baklo, ki bo pred začetkom Olimpijskih iger v Parizu prepotovala vso Slovenijo, in pa med mlajšimi priljubljeno prireditev Veter v laseh.