Minister za notranje zadeve se je seznanil z razmerami med epidemijo v Občini Rogaška Slatina

25. 04. 2020

Minister za notranje zadeve, Aleš Hojs, in v.d. generalnega direktorja policije, Anton Travner, sta se srečala z župani občin Obsotelja in Kozjanskega.

 

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, ju je seznanil z razmerami v občini. Povedal je, da je stanje v času epidemije stabilno, saj so bili ukrepi uvedeni celovito in pravočasno. Po predhodnem posvetovanju z vodstvom Policijske postaje Rogaška Slatina pa je pojasnil tudi, da v zadnjih tednih ni težav s prehodi ilegalnih migrantov preko meje ob Sotli. Ministra je zanimalo še, kakšno je stanje s tistimi dnevnimi migranti, ki prihajajo na delo v Rogaško Slatino. Župan je povedal, da je teh največ v Steklarni Rogaška, kjer pa trenutno dela le 7 odstotkov zaposlenih, kjer pa po premagovanju začetnih negotovosti v zvezi z varstvom pri delu na začetku razglasitve epidemije, ni več  težav.

 

Minister je prosil župana, naj se tudi v njegovem imenu zahvali občanom, ker spoštujejo ukrepe za preprečitev širjenja virusa in naj se ne zadržujejo na javnih površinah, naj počakajo z druženji s prijatelji in naj ostajajo doma. Za vse to še bo priložnost. S tem bodo tudi zmanjšali potrebo po angažiranosti policije, ki bo lahko tako svoje sile usmerila v druge nujne aktivnosti.

 

Ostajajmo doma.