Epidemija COVID - 19 je preklicana, ostanite previdni

15. 05. 2020

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je ocenil, da vsi kazalniki kažejo na umirjanje širjenja virusa, epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Epidemija, ki je bila razglašena 12. marca 2020, je bila z aktom Vlade RS preklicana včeraj, 14.5.2020.

V Občini Rogaška Slatina je bil 14.3.2020 aktiviran štab Civilne zaščite občine ter Načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije nalezljive bolezni v občini. Občinski štab je 15.3.2020 vzpostavil mrežo prostovoljcev, ki so občane prevažali,  opravljali nakupe živil, jim dostavljali zdravila, tople obroke. Vzpostavljena je bila psihosocialna pomoč občanom. Občinski štab in župan sta objavila vrsto priporočil javnim ustanovam, podjetnikom, trgovcem, gostinskim lokalom in občanom, vse z namenom preprečevanja širjenja okužbe. Prav vsi na območju občine smo se odzvali pravočasno in odgovorno, dokazali smo, da znamo poskrbeti tudi za najbolj ranljive skupine.  

Občina Rogaška Slatina obvešča vse prijavitelje za sredstva na odprtih javnih razpisih Občine Rogaška Slatina,  da se nadaljujejo aktivnosti v zvezi z objavljenimi javnimi razpisi, katerih rok za prijavo je bil, glede na razmere v zvezi z epidemijo koronavirusa, prestavljen do nadaljnjega. Sporočamo, da je novi rok za prijavo torek, 19. maj 2020. Prijavitelji lahko svoje prijave pošljejo na Občino Rogaška Slatina še do vključno torka, 19.5.2020, in sicer za pravočasno šteje priporočeno oddana pošiljka s poštnim žigom 19.5.2020.

Tudi po preklicu epidemije ostaja ključnega pomena dosledno spoštovanje ukrepov fizičnega distanciranja, higiene rok in kašlja ter izolacija bolnih.

Ostanimo zdravi.