Javni poziv za evidentiranje kandidatov za člana Sveta JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah

13. 10. 2023

 

OBČINA ROGAŠKA SLATINA

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja

Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina

 

Številka:        032 – 0031/2023

Datum:          13.10.2023

 

 

Zadeva: Javni poziv za evidentiranje kandidatov za člana Sveta JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah

 

V mesecu novembru poteče mandat članom Sveta zavoda Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah. Občine Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogatec, Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah so z splošnim aktom Odlokom o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah (Uradni list RS, ŠT. 25/02, 34/02, 12/05, 4/16) ustanovile javni zdravstveni zavod za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti za občine: Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Rogatec, Rogaška Slatina in Šmarje pri Jelšah. Dejavnost zavoda je javna služba, katere izvajanje je v javnem interesu.

 

Zdravstveni dom upravlja svet zavoda, ki ga sestavljajo: - dva predstavnika delavcev zavoda, – eden predstavnik  zavarovancev in drugih uporabnikov, – šest predstavnikov ustanoviteljev. Predstavnike delavcev zavoda izvolijo delavci neposredno po postopku in na način, ki ga v skladu z zakonom določa statut zavoda. Delavci poslovno ekonomskih enot, ki ležijo na območju posamezne občine, volijo po enega predstavnika delavcev v svet zavoda. Predstavnike uporabnikov oziroma zavarovancev imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Vsaka občina ustanoviteljica ima po enega predstavnika v svetu zavoda. Za posamezno občino imenuje njenega predstavnika njen občinski svet v skladu s splošnimi akti občine.

 

Svet zavoda: – sprejema statut in druge splošne akte, ki urejajo zadeve iz pristojnosti sveta zavoda, – sprejema program dela in razvoja zavoda, – spremlja izvrševanje programa dela, – sprejema finančni načrt, – odloča o najemanju dolgoročnih kreditov na podlagi soglasij občin ustanoviteljic, – daje soglasje k sklepanju pogodb in sprejetim odločitvam, za katere je tako določeno v statutu, – predlaga ustanoviteljem spremembo ali razširitev dejavnosti, – daje ustanoviteljem in direktorju zavoda predloge in mnenja o posamičnih vprašanjih, – sprejema program razreševanja presežnih delavcev zavoda, – imenuje in razrešuje direktorja zavoda s soglasjem ustanoviteljev, – na predlog strokovnega sveta imenuje in razrešuje strokovno vodjo, – imenuje in razrešuje člane disciplinske komisije, komisije za varstvo pravic delavcev, izvršilnih organov in stalnih ali občasnih komisij, – opravlja druge zadeve v skladu z zakonom in aktom o ustanovitvi.

 

Glede na navedeno Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja poziva, da pisne predloge za imenovanje predstavnika  ustanovitelja v Svetu JZ ZD Šmarje pri Jelšah posredujete najkasneje do ponedeljka 23. oktobra 2023 do 15.00 ure na naslov: Občina Rogaška Slatina, Izletniška ulica 2, 3250 Rogaška Slatina, oziroma po elektronski pošti na naslov obcina@rogaska-slatina.si. Instrukcijski obrazec in soglasje kandidata je priloženo na spodnji povezavi.

 

Vse navedbe v moški slovnični obliki veljajo tudi za žensko slovnično obliko.

 mag. Bojan Pirš

                                                                                                                                                                      Predsednik komisije

 

Obrazec za vložitev kandidature

Soglasje kandidata

 

 

Objava:

- spletna stran občine

- povezava na besedilo javnega razpisa se posreduje članom Občinskega sveta Občine Rogaška Slatina po mailu