Prijava na cepljenje proti Covid-19

04. 03. 2021
Prijava na cepljenje proti Covid-19

Objavljamo ključne informacije, ki se nanašajo na prijavo na cepljenje, ki so jih pripravili v Zdravstvenem domu Šmarje pri Jelšah.

 

V kolikor potrebujete več informacij v zvezi s pomočjo med epidemijo, so dostopne na tej povezavi.

Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah je s strani Ministrstva za zdravje določen kot cepilno mesto. Cepljenja za območje Obsotelja in Kozjanskega opravljajo za vse paciente, tako tiste, ki imajo izbranega zdravnika v zavodu kot za tiste, ki imajo izbranega zdravnika pri koncesionarju. Za cepljenje se je potrebno naročiti preko obrazca na njihovi spletni strani. Prijaviti se morajo tudi občani, ki so že oddali interes za cepljenje preko obrazca e-uprave. Tistim, ki so se že prijavili pri izbranem zdravniku, ponovne prijave ni treba oddati.

 

Naročite se lahko:

  • preko spletnega obrazca – kliknete TUKAJ
  • pri izbranem zdravniku
  • telefonsko na 03 81 83 782 med 7.30 in 11.30.

 

Po prejemu cepiva vas bodo poklicali in se dogovorili za datum in uro cepljenja.

 

Dostava cepiva v Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah poteka tedensko. Dobivajo večje količine cepiva, tako da bodo pristopili k cepljenju vedno mlajše populacije. Trenutno s Pfizerjevim cepivom cepijo starejše od 75 let, s cepivom AstraZenece mlajše od 65 let, ki imajo kronične bolezni. Vse starejše, ki jih bodo cepili s Pfizerjevim cepivom, bodo klicali, vsi mlajši od 65 let bodo dobili SMS.  Vsi, ki imajo v svoji oskrbi nepokretno osebo, naj potrebo po cepljenju prijavijo patronažni službi, ki bo izvajala cepljenje na terenu v timu z zdravnikom.