Najava interesa za članstvo LAS za programsko obdobje 2027

02. 02. 2023

V skladu z določili Uredbe o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027 (Uradni list RS, št. 161/22 z dne 23.12.2022) in Javnim pozivom za oblikovanje lokalnih akcijskih skupin in pripravo strategij lokalnega razvoja do leta 2027,  LAS Obsotelje in Kozjansko vabi k izkazu interesa za članstvo v novo lokalno partnerstvo, ustanovljeno za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2021-2027.

 

LAS Obsotelje in Kozjansko 2021-2027 bo še naprej organizirana kot tripartitno pogodbeno partnerstvo sestavljeno iz predstavnikov treh sektorjev (javni, gospodarski in socialni), ustanovljeno z namenom uresničevanja Lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost (pristopa LEADER/CLLD) na območju občin Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Kozje, Rogaška Slatina in Rogatec.

 

V LAS Obsotelje in Kozjansko 2021-2027 se lahko vključijo predstavniki:

 

javnega sektorja (lokalne samouprave, javni zavodi, javne agencije, javni skladi in druge javne institucije),

gospodarskega sektorja (gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, fizične osebe s statusom kmeta, zadruge, gospodarska interesna združenja in drugi gospodarski subjekti) ter

socialnega sektorja (nevladne organizacije, društva, zveze društev, ženske, mladi in druge organizacije civilne družbe ter posamezniki), ki imajo stalno prebivališče, sedež ali registrirano izpostavo, podružnico, organizacijsko enoto oziroma poslovno enoto na območju občin Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah.

 

V lokalno partnerstvo se lahko vključijo tudi pravne osebe javnega prava, društva in druge pravne osebe zasebnega prava v javnem interesu, ki imajo sedež izven območja LAS, vendar delujejo na območju LAS.

Članstvo v LAS je prostovoljno in odprtega tipa, dostopno vsem pod enakimi pogoji. Poziv bo odprt skozi celotno programsko obdobje oziroma najdlje do 31. 12. 2029.

 

V kolikor ste zainteresirani za članstvo v LAS Obsotelje in Kozjansko, ustanovljeno za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2021-2027, izpolnjen obrazec Najava interesa za članstvo v LAS do 2027 (v prilogi) skupaj z dokazili pošljete najkasneje do 26. 2. 2023, do 12. ure na e-naslov: las.ok@easotla.si.

 

Izpolnjen obrazec bo osnova za povabilo novih članov na ustanovno skupščino LAS, ki bo predvidoma 27. februarja 2023.